Vippi.org arvostelu ja kokemuksia – nämä asiat lainanhakijan on tiedettävä

Maailmantaloudella on valtava vaikutus yksittäisten kuluttajien elämään. Monet perheet ovat valitettavasti viime vuosina ajautuneet taloudellisen tuhon partaalle, kun maailmanlaajuinen talous on yskinyt. Monet ihmiset elävät ilman taloudellista puskuria, jota tarvittaisiin heti, kun odottamattomia menoeriä ilmenee. Äkillisiinkin, tärkeisiin menoihin yksi ratkaisu on pikavipit.

Suomalaisten avuksi julkaistiin noin 4 vuotta sitten Vippi.org-lainasivusto. Sivustolla on mahdollista lainata satoja, tuhansia ja jopa kymmeniä tuhansia euroja erittäin nopeasti. Huolimatta siitä, että pikalainoista on puhuttu uutisissa negatiiviseen sävyyn jo vuosia, tällaisen nopean rahoituksen tarve ei ole kadonnut. Vippi.org-arvostelumme rajoittuu kuitenkin vain kyseiseen sivustoon, eikä rahoitusalaan yleisesti.

Henkilökohtaisia lainatarjouksia

Vippi.orgin lainahakusivulla näet, kuinka paljon pikalaina maksaisi ja mitä erilaisia kuluja mihinkin lainaan kuuluu. Tämä helpottaa entisestään parhaan kulutusluoton tai lainan löytämistä. Kuukausierä ja takaisinmaksettava kokonaismäärä näytetään asiakkaalle selkeästi. Lainatarjouksen läpisaaminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin miltä se äkkiseltään näyttää.

Todellisuudessa jokaiselta asiakkaalta veloitetaan yksilöllinen korko, joka perustuu hänen tuloihinsa ja maksuhistoriaansa. Etusivulla olevan lainahaun tulokset ovat hyvä paikka aloittaa, mutta muista, että henkilökohtaisten lainojen korot ovat usein alhaisempia kuin etusivulla nähtävät yleiset korot. Asiakas saa lainatarjouksen sähköpostiinsa ja halutessaan lainatarjouksen voi tietysti myös hylätä.

Hakijalla oltava takaisinmaksukyky

Sinulla on oltava säännöllisiä tuloja työstä, eläkkeestä tai osakkeista eläkkeestä, jotta voit saada lainaa Vippi.orgin kautta. Mikäli saat vain työttömyyskorvausta, opintotukea, asumistukea tai muuta sosiaalitukea, hakemustasi ei tulla hyväksymään. Lain mukaan luottolaitosten on varmistettava, että hakijalla on riittävä maksukyky ja että hänen luottotietonsa ovat puhtaat.

Lyhytaikainen laina maksetaan takaisin kuukausierissä, ja takaisinmaksuun sovelletaan lainaehtoja, joihin kannattaa aina tutustua ennen lainan hyväksymistä. Takaisinmaksusuunnitelmaa on noudatettava täsmälleen sopimuksessa esitetyn mukaisesti. Lainan takaisinmaksuaikataulussa määritellään, milloin ja kuinka paljon lainaa on maksettava takaisin. Vippi.org-sivustolta saa takaisinmaksuaikaa yhdestä vuodesta 15 vuoteen. Halutessaan asiakas voi maksaa kulutusluoton kokonaan takaisin ilman erillisiä kustannuksia.

Et tarvitse takaajia ja vakuuksia

Moni suomalainen on käyttänyt pikavippiä ennakoimattomien menojen, kuten rikkoutuneen jääkaapin tai sairaalahoidon, kattamiseen. Kulutusluotosta voi olla hyötyä moniin hyvin erilaisiin syihin, kuten keittiöremonttiin laskujen maksamiseen, lahjoihin tai vaikka lentolippuihin. Vippi.org-sivuston kautta saamasi rahat ovat täysin sinun päätettävissäsi, eikä sivusto puutu lainarahojesi käyttämiseen. Sivustolta voi lukea, että raha-asiat ovat heidän mukaansa yksityisasioita, eikä heillä ole mitään intressiä uteliaisiin tiedusteluihin näissä asioissa.

Lainatessasi rahaa Vippi.org-sivustolta, takaajia ja vakuuksia ei tarvita. Lainahakemus voidaan siis hyväksyä ilman niitä. Myös tällä tavoin pidetään huoli siitä, että hakijoilla on mahdollisuus kuluttaa kaikki lainavaransa haluamallaan tavalla ja että heidän mahdollisuuksiaan ottaa joustava laina ei rajoita se, mihin tarkoitukseen rahaa tullaan käyttämään.

Täytä lainahakemus huolella

Voit hakea kulutusluottoa ja pikalainaa milloin tahansa, mutta kannattaa huomioida, että ensimmäinen lainasi toimitetaan pankkitilillesi klo 9:00 – 15:00 välillä. Joka tapauksessa voit siis jättää lainahakemuksesi sisään milloin vain, vaikka yöllä tai viikonloppuna. Kun haet lainaa sivustolla, voit odottaa saavasi lainatarjouksia ja muita viestejä sähköpostitse, joten varmista aina, että annat oikean (ja useimmiten käyttämäsi) sähköpostiosoitteesi palveluun. Täytä hakemuslomake huolellisesti ja liitä mukaan kaikki tarvittavat asiakirjat. Puutteellisen hakemuksen käsittely viivästyy ja hakemusta ei pystytä käsittelemään ilman kaikkia vaadittuja tietoja.

Kun olet tehnyt hakemuksen, odota sen arviointia. Saat nopeasti vastauksen sekä mahdollisesti lainatarjouksen ehtoineen ja tietoineen. Luottotietojesi tarkastus tehdään automaattisesti ja luottokelpoisuutesi selviää muutamissa minuuteissa. Kun olet hyväksynyt henkilökohtaisen lainatarjouksen, summa voidaan siirtää tilillesi nopeasti. Sen jälkeen voit käyttää rahasi vapaasti parhaaksi katsomallasi tavalla.